Texas: kleuter (4) neemt geladen pistool mee naar school

Een 4-jarige nam woensdag een geladen pistool mee naar zijn basisschool in Zuid-Texas, zijn vader is gearresteerd nadat het incident leidde tot een afsluiting van de school, aldus ambtenaren.

De schoolleiding van de John F. Kennedy Elementary School in Corpus Christi vernam dat een leerling rond 9 uur 's ochtends een wapen op de campus had, aldus een brief van West Oso Independent School District Superintendent Conrado Garcia aan de ouders.

De school werd onmiddellijk afgesloten en een politieagent uit Corpus Christi nam het wapen in beslag en stelde het veilig, aldus de brief. Het pistool was geladen, zei de politie van Corpus Christi in een persbericht. Politie en schoolambtenaren hebben niet gezegd hoe ze het wapen aantroffen op school.

Het incident komt op het moment dat het nieuwe schooljaar begint in een groot deel van de Verenigde Staten, met de massale schietpartij in Uvalde nog vers in het geheugen.

Onderzoekers stelden vast dat het wapen toebehoorde aan de ouders van de kleuter, en de politie arresteerde de 30-jarige vader, die werd beschuldigd van het toegankelijk maken van een vuurwapen voor een kind en het achterlaten of in gevaar brengen van een kind. Op veroordeling voor de laatste aanklacht staat tot twee jaar gevangenisstraf, volgens de politie.

De vader werd woensdagavond in de Nueces County Jail ingeschreven, en informatie over de borg was niet onmiddellijk beschikbaar, volgens de gevangenis. CNN kon niet onmiddellijk vaststellen of hij een advocaat heeft.