Groves sprint naar zege in elfde rit Vuelta voor Van Poppel

In de elfde etappe in de Vuelta heeft Kaden Groves de zege gepakt. In een vlakke rit was de Australiër de snelste in een massasprint, voor Danny van Poppel en Tim Merlier.

Na verschillende bergetappes en dinsdag de tijdrit stond er vandaag eindelijk weer eens een vlakke rit op het programma in de Ronde van Spanje. Voor de start werden er opgaves gemeld van Simon Yates en Pavel Sivakov vanwege een positieve coronatest, twee renners die vooraf aan deze etappe nog in de top tien van het klassement stonden.

In de etappe gebeurde er weinig. Lange tijd reden er drie renners voorop met daarbij Jetse Bol. Ze kregen drie minuten op het peloton, waarna er controle was van de sprintersploegen en werden de vluchters ruim van te voren weer bijgehaald. Op het moment dat ze waren ingelopen had wereldkampioen Julian Alaphilippe opgeven na een valpartij.

In de sprint die zou vooraf al verwacht was Kaden Groves de snelste. De Australiër werd perfect naar voren gebracht door zijn teamgenoten van BikeExchange, waarna hij het afmaakte voor een sterk opkomende Danny van Poppel en Tim Merlier. In het algemeen klassement blijft Remco Evenepoel ruim aan de leiding.