Dachser neemt eerste waterstofvrachtwagens in gebruik

Dachser is van plan om in 2023 twee waterstof-brandstofcelvrachtwagens in Duitsland in gebruik te nemen. Volgend jaar zal de logistiek dienstverlener een 27-tons Hyundai Xcient vrachtwagen in gebruik nemen in Maagdenburg, Duitsland.

De emissievrije vrachtwagen zal worden gebruikt voor de regionale distributie en vaste lijndiensten in de nacht naar Berlijn.

Medio 2023 zal een andere waterstof-brandstofcelvrachtwagen, de 19-tons Enginius Bluepower voor Dachser leveringen gaan verrichten in het stadscentrum van Hamburg.

In Maagdenburg zal Dachser begin 2023 een Hyundai Xcient waterstof-brandstofcelvrachtwagen in gebruik nemen. Het voertuig, dat een maximaal toelaatbaar gewicht van 27 ton heeft en 18 palletplaatsen biedt, heeft een actieradius van maximaal 400 kilometer, wat betekent dat het in een tweeploegendienst kan worden ingezet. De chauffeurs die deze vrachtwagen zullen besturen worden dit jaar door Dachser zelf opgeleid. Vanaf medio 2023 zal Dachser een Bluepower 1938 waterstof-brandstofcelvrachtwagen van Enginius uit Bremen - een dochteronderneming van de Faun Groep - in gebruik nemen om het stadscentrum van Hamburg te bedienen.