Uitslag sc Heerenveen - Fortuna Sittard

sc Heerenveen blijft goed presteren in de eredivisie. De Friezen club heeft dit seizoen nog niet verloren en ook zaterdag tegen Fortuna Sittard haalde Heerenveen een goed resultaat. In het Abe Lenstra station werd er met 2-1 gewonnen.

Bij rust stond sc Heerenveen al op een ruime voorsprong. In de 22ste minuut had Sydney van Hooijdonk de thuisploeg op voorsprong gezet en vlak voor rust verdubbelde Milan van Ewijk met een goede uithaal de score.

Heerenveen leek de zege op zak te hebben tegen een teleurstellend Fortuna Sittard, maar in de tweede helft kwamen de Limburgers wat beter voor de dag en zeven minuten voor tijd maakte Burak Yilmaz vanuit een strafschop de aansluitingstreffer. Daar bleef het ook bij, waardoor Heerenveen na vier wedstrijden acht punten en op de vierde plaats staat, terwijl Fortuna Sittard nog altijd wacht op het eerste punt, en staat daarmee ook laatste.