Voetbalsters onder 20 onderuit in halve finales WK

Voor de Nederlandse voetbalsters tot 20 jaar is de kans op de wereldtitel voorbij. In de Costaricaanse hoofdstad San José ging de ploeg in de halve finales ten onder tegen Spanje, dat beduidend dominanter was dan de score van 2-1 doet vermoeden.

Spanje was gelijk al een klap beter, maar na 22 minuten werd dat ook verzilverd: Samantha van Diemen maaide in het strafschopgebied volledig over de bal heen en Inma Gabarro profiteerde door de 1-0 simpel binnen te werken. Drie minuten later was het wederom Gabarro die trefzeker was, dit keer van ruime afstand.

In het vervolg van de eerste helft kwam Nederland regelmatig goed weg, kort na rust was er hier en daar een voorzichtig kansje. Rosa van Gool deed tien minuten na rust zowaar iets terug, maar meer dan dat zat er ook geen moment in en dus gaat Spanje naar de finale.

Nederland speelt zondagavond om plek drie tegen Brazilië, dat met 2-1 verloor van Japan. Daardoor wordt de finale zondagnacht een herhaling van die van vier jaar geleden, toen Japan met 3-1 te sterk was voor Spanje.