FOK! Wat een weer: van 'Hot August night' naar 'Singing in the rain'

 graden.weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hi allemaal!

Opnieuw een weerrecord gebroken, op de 25 augustus was het niet eerder in de Bilt zo warm als vandaag met 32.6 C.

Het was overal 'te heet' met 27,9 C bij Vlissingen tot 34.2 C bij Gilze-Rijen. De nacht was kort en warm in het met 17 tot 19 graden

Wat zijn de verwachtingen voor vandaag?

In ieder geval minder warm. De grote vraag van mijn kant is; gaat Hupsel nog een dag aan de hittegolf plakken? Inmiddels staat de teller op 18 dagen waarvan de helft tropisch. Inmiddels heeft huize _UserName_ de 30 graden binnen aangetikt en is het op moment van schrijven aan het afkoelen in huis.

En verder vandaag? Zoals ik zei, minder warm, het is nog maar de vraag of de hittegolf doorzet, dit geldt voor een groot gedeelte van het land. Een storing welke van west naar oost trekt, zorgt voor bewolking en een daling van de temperatuur. Gister draaide de wind al in het westen waardoor het daar in de avond een aangename 21 graden was. 

Maar wat gaat die storing doen? Het warme weer verstoren dus. En er komt wat nat spul uit wat we regen noemen, zoals de geschiedenis ons leert. In het westen lichte buitjes in de ochtend die steeds actiever worde en in het oosten voor onweer kunnen zorgen. De zuidwestewind is zwak tot matig, met aan de kust soms krachtig. 

De temperaturen lopen uiteen van 21 graden aan de kust, de Zeeuwe kust, waar de mensen ongerust.. Oh, ik liet me even gaan. Ik dacht even dat het regende en wilde een regendans doen, je weet wel, Singing in the rain. Het zal een zonnesteek zijn. De temperatuur had ik het over, landinwaarts stijgt het kwik tot 23 graden en Hupsel kan zomaar nog een dag bij de hittegolf optellen; in het oosten kan het tot 27 graden worden.

Vanavond trekken de buien Duitsland in. En dan is het echt tijd voor koelere lucht, in de nacht daalt het kwik tot 14 graden.


Vooruitzichten en mogelijke waarschuwingen

In het weekeinde droog met geregeld zon en maximumtemperaturen rond de normale waarde van 22°C. In de loop van volgende week geleidelijk meer zon en iets oplopende temperaturen.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is voorlopig klein.

 • Vr 26-08-2022 Max. 22/25° Min. 19° Neerslag 0/4mm Neerslagkans 40%
  Zonneschijn 30% Zonkracht 5 Windkracht NW 3
 • Za 27-08-2022 Max. 23° Min. 14° Neerslag 0/1mm Neerslagkans 20%
  Zonneschijn 40% Zonkracht 5 Windkracht N 3
 • Zo 28-08-2022 Max. 21° Min. 13° Neerslag 0mm Neerslagkans 10%
  Zonneschijn 50% Zonkracht 5 Windkracht N 3
 • Ma 29-08-2022 Max. 21° Min. 12° Neerslag 0mm Neerslagkans 10%
  Zonneschijn 40% Zonkracht 5 Windkracht N 2

Flughafen Berlin-Tempelhof, nu niet meer in gebruik (Foto: Herr Qltel)
Flughafen Berlin-Tempelhof, nu niet meer als vliegveld in gebruik (Foto: Herr Qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!