Ajax naar playoffs Champions League; Vrouwen Twente weer uitgeschakeld door Benfica

De vrouwen van Ajax hebben zich geplaatst voor de playoffs voor de Champions League. Voor FC Twente is de finale van de voorronde het eindstation. Ajax won zondagmiddag van Eintracht Frankfurt. FC Twente ging in eigen huis onderuit tegen Benfica.

Ajax haalde in het Deense Hjørring de playoffs door Eintracht Frankfurt met 2-1 te verslaan. Chasity Grant bezorgde Ajax een droomstart. De 21-jarige aanvaller kon het strafschopgebied in dribbelen en scoorde met een bekeken rollertje in de verre hoek. Mede door een fraaie redding van keeper Lize Kop na een vrije trap van Frankfurt ging Ajax met een voorsprong rusten, maar Frankfurt kwam in de 55e minuut op gelijke hoogte. Lara Prasnikar nam het Duitse doelpunt voor haar rekening.

Tot een verlenging of de bekende quote van Gary Lineker kwam het niet. In de 83e minuut ingevallen Eshley Bakker probeerde het in de blessuretijd met een omhaal uit een corner en zag haar poging buiten bereik van de keeper in de hoek verdwijnen.

Voor Ajax wacht nu volgende maand de playoffs. Er wacht een zware tegenstand, want Ajax zal niet geplaatst zijn bij de loting. Paris Saint-Germain of Bayern München kan de volgende tegenstander zijn.

FC Twente haalde de volgende ronde niet. Benfica bleek net zoals vorig jaar te sterk. Het werd 2-1. In Enschede kwam FC Twente door een doelpunt van Ana Vitória na elf minuten op achterstand tegen Benfica. Na iets meer dan een uur spelen verdubbelde Francisca Nazareth de voorsprong. Renate Jansen bracht de spanning een kleine twintig minuten voor tijd terug door vanaf de linkerkant van het zestienmetergebied op fraaie wijze raak te schieten. De gelijkmaker bleef vervolgens uit.

De tweede voorronde behelst een dubbele ontmoeting met een uit- en thuiswedstrijd. Die duels worden op 20, 21, 28 en 29 september gespeeld.  De finale van de Champions League is dit seizoen in het Philips Stadion in Eindhoven op 3 of 4 juni.