Bagnaia wint Grand Prix van Oostenrijk en houdt hoop op wereldtitel

Op de Red Bull Ring is zondag de Grand Prix van Oostenrijk in de MotoGP afgewerkt. Dat werd een uiterst vermakelijke race, waarin het tot ver in de laatste ronde spannend bleef voor de podiumplaatsen.

Voor het eerst stond Enea Bastianini op poleposition en met Francesco Bagnaia en Jack Miller er ook nog bij stonden er drie Ducati's op de eerste rij. Jorge Martin (Ducati), Fabio Quartararo (Yamaha) en Johann Zarco (Ducati) vormden rij twee, voor Maverick Viñales (Aprilia), Joan Mir (Suzuki) en Aleix Espargargo (Aprilia).

Bagnaia kende een topstart en pakte de leiding, voor Bastianini, Miller, Martin, Viñales, Quartararo, de sterk gestartte Luca Marini, Espargaro, Zarco en Alex Rins - diens Suzuki-teamgenoot Mir was al het grind in gestuiterd. Na zes ronden was het klaar voor Bastianini: hij ging rechtdoor het grind in en de hoop op een puntenscore was weg.

Nadat alles een beetje tot rust was gekomen reden Bagnaia en Miller vlak bij elkaar voorop, op een seconde gevolgd door Martin. Quartararo, Espargaro en Viñales reden daar weer een dikke seconde achter, terwijl Martin voor hen probeerde om de aansluiting bij de twee fabrieks-Ducati's te krijgen.

Die aansluiting kwam er niet echt, maar Quartararo vond het tempo wél en ging langs Martin naar de derde plek. Vijf ronden voor het einde zette Quartararo zijn Yamaha op heerlijke wijze binnendoor bij de Ducati van Miller, waarna de jacht op Bagnaia geopend werd. Bij het ingaan van de laatste ronde deed Martin een poging Miller te pakken, maar daarbij schoof hij onderuit.

Bagnaia's overwinning kwam toch niet echt meer in gevaar, WK-leider Quartararo reed na een geweldige race als tweede over de finish, voor Miller. Marini pakte een meer dan uitstekende vierde plek, voor Zarco, Espargaro, Brad Binder, Rins, Marco Bezzecchi en de onfortuinlijke Martin.