Bennett sprint naar winst in tweede etappe Vuelta, Teunissen neemt leiderstrui over van Gesink

Sam Bennett heeft de tweede rit in de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De sprinter van BORA-hansgrohe won voor Mads Pedersen en Tim Merlier. Mike Teunissen sprintte naar de vierde plaats en neemt de leiderstrui over van ploeggenoot Robert Gesink.

De eerste rit in lijn was er een van 's-Hertogenbosch naar Utrecht over 175 kilometer. Na vier kilometer reed er al een kopgroep van vijf renners weg met daarbij twee Nederlanders: Jetse Bol en Julius van den Berg. Het vijftal nam al snel een voorsprong van vijf minuten, waarna Alpecin-Deceuninck de achtervolging inzette. De voorsprong ging snel achteruit en leken vlak voor de enige beklimming van de dag, Alto de Amerongse Berg, ingelopen te worden. Het vijftal versnelde en bleef uit handen van het peloton, waarna Van den Berg de sterkste was op de beklimming van de vierde categorie en is daarmee de nieuwe leider in het bergklassement.

Daarna was het snel gedaan met de kopgroep en kon het peloton zich gaan opmaken voor de massasprint in Utrecht. In die sprint was Bennett de snelste na uitstekend werk van Danny van Poppel. De Nederlander trok de sprint perfect aan voor Bennett, waarna de Ier het afmaakte voor Mads Pedersen en Tim Merlier.

Mike Teunissen sprintte naar de vierde plaats en dat betekent dat de Rosmalenaar de nieuwe leider is in het algemeen klassement. Hij neemt de leiderstrui over van Robert Gesink.