'Betonnen schoenen voor veganisten'

Veganisten zijn boos op koffieverkoper Starbucks in de Amerikaanse stad Nashville. Wil je namelijk extra niet-koeienmelk in je te dure koffie, dan moet je bijbetalen. Starbucks rekent vijftig cent tot een dollar als je extra plantaardige melk in je koffie wil.

Let wel, het gaat om 'extra' melk. Gewoon een beetje melk in je koffie blijft bij de prijs inbegrepen, maar deze veganisten zijn speciaal volk en willen speciaal behandeld worden. Gratis speciale melk dus, want zielig voor koeien. Het is net alsof ze kapitalisme niet begrijpen.

Als protest blokkeerden een aantal veganisten de oprit tot de Starbuckslocatie door met z'n allen in betonblokken te gaan staan. Eén van de vegans kreeg daardoor zere voeten. Eén veganist weigerde uit zijn betonblok te stappen en werd daarom maar aangehouden.

Het geplaagde Starbucks ligt nogal onder vuur de laatste tijd. Een groot aantal locaties zijn gesloten, omdat zij te vriendelijk waren voor daklozen en criminelen die hun locaties gebruikten om 'koffie te drinken'. Het reguliere publiek kwam door de criminaliteit en vandalisme niet meer opdagen en de daklozen waren niet van plan om dat verschil in inkomsten te compenseren, met sluiting tot gevolg.

Daarnaast willen de medewerkers zich verzamelen in een arbeidersvakbond, iets dat alleen maar slecht kan aflopen voor het bedrijf. Dit sympatiek bedoelde protest door de veganisten in Nashville zal dan ook niet bovenop de prioriteitsstapel van het hoofdkantoor belanden.