Vuelta: Etappe 2 - Met leider Gesink naar de sprint in Utrecht

De openingsetappe van de Vuelta a España was een geweldig feest: vele duizenden mensen gingen in hartje Utrecht uit hun dak toen Jumbo-Visma niet alleen als winnaar over de finish kwam, maar uitgerekend de uiterst sympathieke Robert Gesink als eerste de finish passeerde en dus de leiderstrui kreeg omgehangen.

Na de fantastische Utrechtse avond reden de teams naar Den Bosch, waar zaterdag de tweede etappe van start zal gaan. Dat is een rit van 175 kilometer, met een heuse klim: de Alto de Amerongse, de slechte Spaanse vertaling van wat natuurlijk gewoon de Amerongse Berg is. Via onder meer Soest en Amersfoort zet men dan koers naar Utrecht, waar ongetwijfeld een massasprint - en een massa mensen - wacht.

Rellende_Rotscholier heeft het hier allemaal weer uitgebreid voorbeschouwd, hoewel het Nederlandse gebied voor veel mensen natuurlijk niet geheel onbekend zal zijn. We starten om 13.15 uur, Eurosport is er op de Player dan gelijk bij en schakelt een half uur later in op TV - de NOS volgt om 14.00 uur, Sporza om 14.30 uur en de finish staat tussen vijf en half zes gepland.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)