Getuigenoproep poging doodslag op het Forum

De politie heeft op 16 augustus 2022 een tiener aangehouden op verdenking van poging doodslag. Het incident vond plaats op het Forum in Almere rond 17.30 uur. De politie zoekt getuigen. Weet u wat zich hier heeft afgespeeld? Help dan mee met het politieonderzoek.

Het slachtoffer, een minderjarige jongen uit Diemen, had met vrienden op de kermis afgesproken. Hij liep samen met vrienden naar het Forum, richting een horecazaak. Een andere groep tieners liep hier ook heen. Hier ontstond mogelijk een woordenwisseling en handgemeen tussen de twee groepen. Het slachtoffer is op zijn hoofd geslagen met een op een steekwapen gelijkend voorwerp.

De politie en een ambulance waren snel ter plaatse. De jongen is meegegaan naar het ziekenhuis voor behandeling. De verdachte was er reeds vandoor en is via cameratoezicht van de politie gevolgd. Rond 19.30 uur zagen agenten op straat de verdachte lopen, waarna deze het op een lopen zette. De politie heeft hierop een waarschuwingsschot gelost. Hierna kon de verdachte, een minderjarige jongen uit Almere, worden aangehouden.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.