PSV ontsnapt aan nederlaag bij Rangers na blunder BenŪtez

PSV is er dinsdagavond in geslaagd om een prima uitgangspositie mee te nemen naar Eindhoven voor de return. Ondanks een keepersblunder speelden de Eindhovenaren in Glasgow met 2-2 gelijk tegen het Rangers FC.

PSV opende in de 37e minuut via Ibrahim Sangaré de score in het Ibrox Stadium. De middenvelder wist raak te schieten vanuit een corner, die niet goed werd wegwerkt. Lang konden de Eindhovenaren de voorsprong niet vast te houden, want na een knappe aanval van Rangers FC schoot Antonio Colak raak voor de thuisploeg.

Waar PSV het in de eerste helft moeilijk had met de Schotse ploeg ging het in de tweede helft beter bij de ploeg van Ruud van Nistelrooij. PSV kreeg ook een aantal kansen, maar het was Rangers FC die op voorsprong kwam dankzij een grote blunder van PSV-doelman Walter Benítez. Toch haalde PSV nog een resultaat op Ibrox dankzij een rake kopbal van Armando Obispo uit corner.

De return is volgende week woensdag in het Philips Stadion in Eindhoven. Omdat uitdoelpunten sinds vorig seizoen niet meer dubbel tellen, moet PSV winnen om zeker te zijn van Champions League-deelname.