Bol, Klaver en Bonevacia overtuigend naar EK-finales 400 meter

Op het Europees kampioenschap atletiek in München heeft Nederland een prima ochtendsessie achter de rug, met name op de 400 meter. Ook werden er 's ochtends alweer twee sets medailles vergeven bij het snelwandelen, hoewel dat dit keer niet al te spannend was.

35km snelwandelen mannen
Van echte spanning was - in tegenstelling tot doorgaans op de ter ziele gegane 50 kilometer het geval was - eigenlijk al snel geen sprake en daar kwam ook geen moment meer verandering in: de Spanjaard Miguel Angel Lopez liep het merendeel van de race alleen en wandelende in 2:26.49 uur naar het goud, ruim voor de Duitser Christopher Linke (2:29.30) en de Italiaan Matteo Giupponi (2:30.34).

35km snelwandelen vrouwen
Bij de vrouwen was wat meer spanning te noteren, want er veranderde voorin in elk geval het een en ander. Viktoria Madarasz liep geruime tijd op kop, maar de Hongaarse werd bijgehaald door de Griekse Antigoni Ntrismpioti en de Spaanse Raquel Gonzalez. Al snel trok Ntrismpioti ten strijde en zij wandelde in 2:47.00 uur naar het goud, voor Gonzalez (2:49.10) en Madarasz (2:49.58), wiens brons zeker niet meer in gevaar kwam.

110m horden mannen, series
Koen Smet had het niet makkelijk, maar de Nederlander snelde wel naar de vierde plek in zijn serie in 13,88 seconden, en dat was precies genoeg om zich automatisch te plaatsen voor de halve finales.

400m mannen, halve finales
Voor het eerst dit seizoen leek Liemarvin Bonevacia een race eens echt lekker door te kunnen trekken. Het leverde hem zowaar de winst op in zijn halve finale in een keurige 45,40 seconden, hoewel de Brit Matthew Hudson-Smith in een andere halve finale met 44,98 seconden wel ruimschoots de snelste van iedereen was.

400m vrouwen, halve finales
Femke Bol had in haar halve finale weinig tot eigenlijk geen problemen en ogenschijnlijk joggend passeerde ze na 50,60 seconden als eerste de finish. Ook Lieke Klaver mag de finale weer lopen: met 50,59 seconden werd ze nipt tweede in haar halve finale en dat was voldoende. Eveline Saalberg strandde met 52,45 seconden op de zesde plek en is uitgeschakeld.