OekraÔns en Pools goud op EK speedklimmen

In München zijn op het Europees kampioenschap sportklimmen de medailles vergeven bij het speedklimmen, waarin een vijftien meter hoge muur zo snel mogelijk beklommen moet worden - doorgaans een kwestie van een handvol seconden.

Vrouwen
Zeker binnen Europa is Polen het topland bij de vrouwen, maar de overmacht was wel erg duidelijk: vijf van de acht kwartfinalisten kwamen uit het land en vier van hen schopten het tot de halve finales. Na een indrukwekkende dag was Aleksandra Miroslaw in de finale met 6,922 seconden nét te sterk voor Aleksandra Kalucka (7,085), die een slippertje maakte op de laatste greep voor de top. Brons was voor haar zus Natalia Kalucka, die met 7,197 seconden Patrycja Chudziak (7,459) het nakijken gaf.

Mannen
Danyil Boldyrev kende een strakke wedstrijd richting de finale, hoewel Marcin Dzienski op basis van zijn rappe tijden misschien wel de favoriet was. In de finale was Boldyrev echter duidelijk de beste en met 5,586 seconden pakte de Oekraïner het goud, tegen de 6,245 voor de Pool Dzienski. Brons was er voor Guillaume Moro uit Frankrijk, die met 5,551 seconden nét te snel was voor de Spaanse favoriet Erik Noya (5,658).