Turnster Visser grijpt naast medailles op EK

Op het Europees kampioenschap turnen in München is het Naomi Visser niet gelukt om individueel in de prijzen te vallen. Zondag werden de toestelfinales bij de vrouwen afgewerkt en de beste meerkampster van Nederland kwam in twee van de vier in actie.

Vloer
Met een score van 13,133 punten eindigde Visser als zesde, wel vrij ruim buiten de medailles. Goud was na een indrukwekkend optreden voor de Britse Jessica Gadirova met 14,000 punten, voor het Italiaanse duo Martina Maggio (13,933) en Angela Andreoli (13,866).

Brug
Visser's oefening was op zich prima, maar één moment kostte haar een goede score: ze raakte bij een wissel tussen de leggers de vloer aan. Met 13,066 punten moest ze genoegen nemen met de zevende plek. Goud was met 14,433 punten voor thuisfavoriete Elisabeth Seitz, voor de Italiaanse Alice d'Amato (14,400) en de Française Lorette Charpy (14,166), die bij de landing haar knie flink leek te blesseren.

Balk
Ook hier konden de thuisfans juichen, want in een finale met best wel wat fouten ging de winst naar de Duitse Emma Malewski en haar 13,466 punten. Dat was nét iets meer dan de Britse Ondine Achampong en de Française Carolann Heduit, die beiden 13,400 punten scoorden - Achampong pakte dankzij haar betere uitvoering het zilver.

Sprong
Met 13,933 punten was het goud voor de Hongaarse Zsofia Kovacs, voor Asia d'Amato en haar 13,716 punten. De Italiaanse blesseerde haar voet bij haar tweede landing en haar coach moest op het podium de medaille ophalen. De Française Aline Friess werd met 13,599 punten derde in de finale, waarin de Bulgaarse Valentina Georgieva haar knie ernstig leek te blesseren.