Uitslag FC Volendam - NEC

FC Volendam zal zijn eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie sinds 2009 wel anders voorgesteld hebben. NEC was er met 1-4 te sterk.

Bij de bezoekers uit Nijmegen maakte Jasper Cillessen zijn debuut onder de lat. Voor de keeper van het Nederlands Elftal begon de wedstrijd niet best, want al na tien minuten scoorde Van Mieghem na aarzelen van Cillessen op een lange bal. Daarna werd NEC gevaarlijk en dat leidde tot doelpunten van Tavsan en Tannane. Vlak voor rust was Volendam nog dicht bij de gelijkmaker maar Mühren raakte de lat en Cillessen keerde een pegel van
El Kadiri.

Na rust golfde het spel op en neer. Beide teams kregen kansen maar het was NEC dat trefzeker was. Duelund kopte op aangeven van Schöne de 1-3 binnen en gaf de voorzet voor de 1-4 van Bruijn.

FC Volendam

1 - 4

N.E.C. Nijmegen

11' v.Mieghem    17' Tavsan