Vier halvefinaleplaatsen voor zwemmers op EK, estafettemannen in finale

Op het Europees kampioenschap langebaanzwemmen in Rome heeft de Nederlandse ploeg zondagochtend weer een prima score neergezet. Op vijf afstanden kwamen Nederlanders in actie en op vier van de vijf leverde dat succes op.

200m vrije slag mannen
Met een tijd van 1:48,29 minuten zat er nog flink wat verbetering in voor Luc Kroon, maar het was wel nét genoeg: met de vijftiende tijd plaatste hij zich voor de halve finales.

100m vlinderslag vrouwen
Maaike de Waard en Tessa Giele wisten zich beiden zonder grote problemen te plaatsen voor de halve finales. De Waard tikte aan na 58,90 seconden en noteerde daarmee de negende tijd, één plek voor de 58,97 van Giele.

200m schoolslag vrouwen
Tes Schouten zwom een prima serie: ze tikte aan na 2:27,11 minuten en tekende daarmee voor de achtste tijd en dus ruimschoots een plekje in de halve finales.

4x100m vrije slag mannen
Stan Pijnenburg, Jesse Puts, Luc Kroon en Sean Niewold zwommen een bijzonder consistente race: met 48,95 seconden had Puts de langzaamste split, terwijl Niewold met 48,72 de snelste was. Het leverde Nederland een tijd op van 3:15,47 minuten, waarmee het kwartet zich als vijfde voor de finale plaatste.

1500m vrije slag vrouwen
Imani de Jong zwom een prima race en tikte aan na 16:40,11 minuten, maar een finaleplek zat er niet in: ze werd elfde en kwam zo'n tien seconden tekort om in de finale in actie te mogen komen.