Frans 1-2-3'tje op EK triatlon

In München is zaterdag het Europees kampioenschap triatlon bij de mannen afgewerkt. Na 1500 meter zwemmen, 40 kilometer wielrennen en 10 kilometer hardlopen kon vooral Frankrijk juichen: de ploeg pakte alle drie de medailles.

Een grote groep kwam als eerste het water uit na het zwemmen en bleef grotendeels samen op de fiets. Het werd dus beslist in het hardlopen en na een kilometer of vijf sloeg Léo Bergere zijn slag. De Fransman liet de rest achter en snelde overtuigend naar de winst, acht seconden voor landgenoot Pierre le Corre. Met Dorian Coninx op vijftien seconden werd een geheel Frans podium een feit, Csongor Lehmann uit Hongarije eindigde zes tellen achter Coninx op de vierde plek, voor de Belg Jelle Geens.

De vanwege zijn vriendin in Nederland woonachtige van Zuid-Afrika overgestapte Richard Murray was op de 37e plek de beste Nederlander, Donald Hillebregt en Victor Goené eindigden als 51e en 52e.