Uitslag FC Emmen - RKC

FC Emmen en RKC hebben zaterdagavond de punten gedeeld. In eigen huis leek Emmen op weg naar de eerste overwinning van het seizoen, maar door een laat doelpunt van RKC werd het 1-1.

Emmen was in de eerste helft al de betere ploeg, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg. Toch kwam de thuisploeg na een klein uur spelen terecht op voorsprong dankzij Lucas Bernadou. De 21-jarige Fransman stoomde vanaf eigen helft op en kreeg met een gelukje de bal in de zestien voor zijn voeten en haalde met links prachtig uit.

Na de 1-0 bleef Emmen de betere ploeg en kreeg ook kansen op de 2-0, maar die wist de doelman van RKC te voorkomen.

Emmen leek desondanks op weg naar de zege, maar in de 90ste minuut werd het alsnog gelijk. Florian Jozefzoon speelde Julen Lobete vrij met slimme pass, waarna de gehuurde Spanjaard de gelijkmaker binnenschoot.

FC Emmen

1 - 1

RKC Waalwijk

58' Bernadou    90' Lobete

Gele kaart: Bernadou, Araujo,J.Veldmate, (FC Emmen), Kramer, (RKC Waalwijk)

Stadion: De Oude Meerdijk, Emmen
Toeschouwers: 7.829
Arbiter: Higler