FBI zocht bij Trump naar geheime documenten

Enkele dagen geleden werd Trump's huis Mar-a-Lago doorzocht door de FBI. Het was niet direct duidelijk waar de FBI naar zocht. Nu blijkt dat ze gezocht hebben naar gevoelige documenten die Trump dus niet mee naar huis had mogen nemen.

De FBI zocht bij Trump naar documenten die de stempel Top Secret en Sensitive Compartimented Information dragen, een van de hoogste classificaties. Deze documenten had Trump uiteraard niet mee naar huis mogen nemen. Waarom zou je dat ook doen?

Volgend op de doorzoeking, ging Trump en zijn achterban vol in de aanval en noemde de doorzoeking een inval, en noemde het politiek gemotiveerd. Blijkbaar liepen de gemoederen hoog op want een kantoor van de FBI werd bezocht door een gewapende man, die na een achtervolging fataal gewond raakte.
Trump riep de FBI op om het huiszoekingsbevel af te geven terwijl deze direct bij de huiszoeking afgegeven was aan zijn juridisch team. De FBI reageerde op de kwaadsprekerij en de aanval door aan te geven het bevel openbaar te maken zodat iedereen de reden van de huiszoeking kon zien. Trump maakte hierop geen bezwaar waarna het bevel openbaar werd.

The Washington Post zegt op basis van een bron dat het om documenten van nucleaire wapens gaat.

Volgens The Guardian is het huiszoekingsbevel onder andere gebaseerd op mogelijke overtreding van de spionagewet.

Trump is intussen een beetje paranoïde aan het worden en denkt dat er een mol zit in zijn organisatie. Newsweek weet dan ook te vertellen dat de informatie die ten grondslag ligt aan de huiszoeking, gebaseerd zou zijn op een tipgever. The Lincoln Project heeft de kans genomen om er een filmpje van de maken.
Hoe kan er trouwens een mol in je organisatie zitten als je vindt dat je onschuldig bent?