Uitslag Excelsior - Vitesse

Het gepromoveerde Excelsior heeft ook zijn tweede competitieduel gewonnen. In Rotterdam werd er met 3-1 gewonnen van Vitesse.

Vitesse was in de beginfase nog dicht bij de 0-1 via Toni Domgjoni, maar zijn bal raakte de lat en ook Maximilian Wittek was nog gevaarlijk met een kopbal, maar na twintig minuten stond Excelsior met 2-0 voor dankzij twee doelpunten van Reda Kharchouch. Baden Frederiksen deed nog voor rust iets terug namens de bezoekers, maar na rust kon Vitesse niet doordrukken en een kwartier voor tijd besliste Kenzo Goudmijn de wedstrijd op aangeven van Kharchouch.

Door de overwinning is Excelsior voorlopig koploper in de eredivisie met zes punten uit twee wedstrijden, terwijl Vitesse een slechte seizoenstart kent met nul punten uit twee wedstrijden.