Turnster Visser 6e op EK-meerkamp, drie finaleplekken voor Nederland

Op het Europees kampioenschap turnen in München is de meerkamp bij de vrouwen afgewerkt. Dat werd gedaan als deel van de kwalificatie voor de teamwedstrijd, een losse meerkampfinale werd er niet gehouden.

Voor Nederland werkten Naomi Visser, Tisha Volleman en Vera van Pol een volledige meerkamp af. Visser deed dat het best: met 53,265 punten kwam ze tot de zesde plek in het eindklassement. Het goud was met 54,732 punten voor de Italiaanse Asia d'Amato, voor de Britse Alice Kinsella (54,132) en de tweede Italiaanse, Martina Maggio (53,965). Van Pol (51,499) en Vollenan (50,333) eindigden als zestiende en achttiende.

Met verder ook nog Sanna Veerman en Shade van Oorschot kwam Nederland in het ploegenklassement tot de zesde plek, goed genoeg voor een plaats in de finale van zaterdagmiddag. België lijkt nog binnen bereik, Italië en Groot-Brittannië strijden in principe om goud en Frankrijk en Duitsland lijken te gaan duelleren om het brons.

Zoals gewoonlijk werden tijdens de kwalificaties ook de toestelscores bijgehouden voor plaatsing voor de losse finales. Ook daarin moest Nederland het van Visser hebbeb: als gedeeld derde op vloer en tweede op brug pakte ze twee toestelfinales, Volleman is tweede reserve op vloer. De individuele toestelfinales worden op zondagmiddag afgewerkt.