Jongen (18) bij botsauto's door groep ernstig mishandeld

Op dinsdagavond 9 augustus is een 18-jarige jongen uit Purmerend door een groep jongeren mishandeld op de kermis aan het Dal. De jongen raakte hierbij ernstig gewond aan zijn gezicht. Een 13-jarige jongen werd aangehouden. De recherche in Hoorn is in het onderzoek naar deze openlijke geweldpleging op zoek naar getuigen.

Omstreeks 23.30 uur was het slachtoffer samen met een aantal vrienden op de kermis. Na onenigheid met een persoon bij de botsauto’s werd de jongen niet veel later door zeven jongeren aangevallen. Het slachtoffer werd door de groep geschopt en geslagen. Hierbij raakte hij ernstig gewond aan zijn gezicht. Zijn toegesnelde vrienden wisten de hulpdiensten in te schakelen.

Na een zoekslag in de omgeving heeft de politie een 13-jarige jongen uit Hoorn aangehouden. Hij is inmiddels heengezonden.

Getuigenoproep
De recherche in Hoorn doet onderzoek naar deze openlijke geweldpleging en komt graag in contact met getuigen. Heeft u rond 23.30 uur iets gezien? Weet u wie hierbij betrokken zijn? Of heeft u andere informatie? Neem dan contact op met de politie telefonisch via 0800-8844. Anoniem tippen kan ook via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele (camera)beelden.