NASCAR-coureur Harvick wint na 65 races eindelijk weer en kan playoffs in

Voor de liefhebbers keren we nog snel even terug naar de zondagavond. Op de Michigan International Speedway werd de 23e race van het seizoen in de NASCAR Cup Series verreden, er zijn er nog drie te gaan tot de playoffs beginnen. 

Na een lange vertraging vanwege de regen kon men eindelijk beginnen: Bubba Wallace reed voorop, voor Christopher Bell, Joey Logano en Kyle Busch. Na een tijdje volgde de geplande competition caution en bij de herstart daarvan ging het in het middenveld fout na een move van JJ Yeley: vooral Austin Cindric kreeg een harde klap, maar hij was niet de enige met schade - in elk geval Kyle Busch en Michael McDowell waren ook geraakt.

Bell, Denny Hamlin en Erik Jones hadden bij de herstart de touwtjes in handen voor de rest van de eerste stage, die Bell zonder verdere incidenten won, voor Hamlin en Jones. Bij de herstart hadden Ross Chastain en Ty Gibbs de eerste plekken in handen, voor Ryan Blaney en de verrassend goed rijdende Corey LaJoie.

Kort voor de helft van de race werd weer een serie pitstops gemaakt, wat voor Chastain niet goed ging: twee banden rolden weg en hij kreeg een drivethroughpenalty. Kort daarop volgde een caution: bij de linkervoorband van Cole Custer ontstond een flinke brand, wat in de pitstraat gelukkig vrij rap geblust kon worden.

Met Kevin Harvick en Hamlin voorop werd de race weer hervat, waarna Hamlin de tweede stage op zijn naam schreef, voor Daniel Suarez en Kyle Larson. De laatste stage begon en daarin reden Suarez en Bell goed voorin, wat voor een fraai duel om de leiding zorgde. Met 55 ronden te gaan leek Bell Suarez te pakken, maar de Mexicaan hield stand en Chastain profiteerde door plek twee over te nemen.

Niet veel later kwam Hamlin aansluiten, terwijl Bell juist af leek te haken. Dik veertig ronden voor het einde kwamen Suarez en Chastain binnen voor een laatste pitstop, waarbij ze van positie wisselden. Een ronde of twee later werd de nog niet gestopte Bell de muur in getikt door Chastain, die het hele seizoen iedereen al richting muur begeleid: caution.

Voor Hamlin pakte de pitstop niet best uit: er waren teveel monteurs over de muur én een wiel rolde weg, waardoor hij een drivethroughpenalty kreeg. Met Wallace, Harvick, Larson en Alex Bowman voorop - voor hen kwam de caution qua timing prima uit - konden we weer door, terwijl ook Logano vol aan kwam vallen. Harvick sloeg een gaatje, Logano knokte zich naar de tweede plek.

Harvick bleef ruim voorop en werd niet meer bedreigd: voor het eerst in 65 wedstrijden wist de veteraan eindelijk weer te winnen, waarmee zijn plek in de playoffs ook binnen was. Wallace werd tweede, voor Hamlin en Logano.