Nieuwe bronzen medaille voor Van Lierde bij WK paardensport

Amazone Dinja van Liere heeft woensdag bij de WK dressuur in het Deense Herning de bronzen medaille veroverd bij de kür op muziek. Met haar paard Hermès kwam de 31-jarige Nederlandse tot een score van 86,900. Voor Van Liere was het haar tweede medaille, twee dagen geleden werd ze ook al derde op de Grand Prix Special.

De overwinning ging net als in de Grand Prix Special naar de Britse Charlotte Fry. De 26-jarige Fry kwam samen met Glamourdale tot 90,654 en dat was voldoende voor goud, haar tweede goud want twee dagen geleden was ze ook al de beste. Zilver ging naar de Deense Cathrine Laudrup-Dufour die met een score van 89,411 goed was voor zilver samen met Vamos Amigos.

Naast Van Lierde kwam er met Emmelie Scholtens nog een Nederlandse in actie in de finale. Scholtens zou samen met met haar paard Indian Rock tot een score komen van 74,589. Daarmee werd ze vijftiende en laatste.

Naast de finale bij het dressuur kwamen de springruiters ook in actie. Na het eerste onderdeel staat de ploeg van bondscoach van Jos Lansink op de achtste plaats ruim achter leider Zweden. Maikel van der Vleuten was met Beauville individueel de beste Nederlander op de veertiende plaats.

Harrie Smolders werd 34e met Monaco en Sanne Thijssen 36e met Con Quidam. Het resultaat van Jur Vrieling met Long John Silver (64e) telde niet mee.