PSV klopt Monaco in verlengingen en staat in laatste voorronde Champions League

PSV mag nog altijd hopen op deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League dit seizoen. Na het 1-1 gelijkspel in Monaco was een 3-2 overwinning na verlenging genoeg voor PSV om de laatste voorronde te bereiken, waar Rangers FC de tegenstander is.

PSV leek in eerste instantie in de reguliere speeltijd uitgeschakeld te worden. Nadat PSV bij rust nog met 1-0 voorstond dankzij een goal van Joey Veerman draaide AS Monaco de wedstrijd in de tweede helft om. De Franse ploeg was de gehele wedstrijd sterker dan PSV en kwam in de tweede helft ook terecht op voorsprong dankzij goals van Guillermo Maripán en Ben Yedder.

Monaco leek in de resterende tijd makkelijk overeind te blijven tegen PSV, maar twee minuten voor tijd zorgde Erick Gutiérrez toch voor de gelijkmaker. De ingevallen Mexicaan kopte van dichtbij raak na een assist van Luuk de Jong en moest er verlengt worden in Eindhoven.

Verlenging volgde en in de 110de minuut maakte De Jong het beslissende doelpunt: 3-2. De spits kopte in de korte hoek binnen na een perfecte voorzet van Jordan Teze. In de volgende en laatste voorronde van de Champions League is Rangers FC de tegenstander. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst maakte voor eigen publiek tegen Union Sint-Gillis een 2-0-achterstand goed met een 3-0-overwinning.