Dinja van Liere bezorgt Nederland brons bij WK dressuur

Dressuuramazone Dinja van Liere heeft bij de wereldkampioenschappen paardensport in het Deense Herning de bronzen medaille gewonnen in de Grand Prix Special. Met haar paard Hermes kwam ze tot een score van 79,407%.

De overwinning ging naar Charlotte Fry. De Britse kwam met Glamourdale tot 82,508%. De Deense Cathrine Laudrup-Dufour was goed voor zilver. Met Vamos Amigos behaalde ze een totaal van 81,322%. De Duitse dressuurgrootheid Isabel Werth eindigde als vierde. 

“Hermès had twee schrikmomentjes, maar we hadden geen grote fouten. Daarin zie je dat Hermès steeds volwassener en steeds meer ervaren wordt. Hij ís scherp en áls hij omdraait, gaat dat heel vlug, maar ik ken hem steeds beter en ik was vandaag ook scherp om dat te voorkomen. Toch kan het nog beter. Hij kan nog wat meer gelaten zijn en de aanleuning kan wat meer voor me uit zijn, dan kan ik er nog mooier aan rijden”, aldus Van Liere. 

De dressuurploeg plaatste zich in het weekend bij de landenwedstrijd al voor de Olympische Spelen in Parijs. De formatie eindigde als vijfde in het landenklassement. Een plek bij de eerste zes volstond voor kwalificatie voor de Spelen van 2024. 

Emmelie Scholtens eindigde met Indian Rock op de 14e plaats. Scholtens reed 74,16% bij elkaar. `Het eerste deel van mijn proef ging superfijn. Het is jammer dat twee series mislukten, maar dat is meer onervarenheid dan een gebrek aan kwaliteit. Als Indian Rock dat foutloos doet, krijgt hij megapunten. Er zit echt nog heel veel meer in”, vertelde de amazone uit Gorinchem. Thamar Zweistra werd met Hexagon’s Ich Weiss 20e.

Voor Van Liere en Scholtens is het dinsdag een rustdag. Woensdag komen ze nog in actie op met de kùr op muziek. Zweistra kan naar huis.