Moto2-race Silverstone in laatste bochten beslist, Bendsneyder 10e

Ook de heren in de Moto2 hebben hun Britse Grand Prix zondag afgewerkt op het circuit van Silverstone. Wat het WK betreft was het vooraf in elk geval spannend: Augusto Fernandez en Celestino Vietti stonden met hetzelfde puntenaantal bovenaan, Ai Ogura volgde op welgeteld één punt.

Augusto Fernandez had de poleposition in handen, voor Joe Roberts en Ogura en met Albert Arenas, Vietti en Jake Dixon op rij twee - Bo Bendsneyder vertrok vanaf een keurige zevende plek, Zonta van den Goorbergh startte als 22e.

Ogura kwam na de eerste ronde als leider door, voor de zeer sterk vertrokken Alonso Lopez, Roberts, Fernandez en Arenas. Dixon volgde voor Aron Canet, Tony Arbolino en Bendsneyder, die na een uitstekend begin toch wat plekken verloor.

Lopez nam rap de leiding in handen en die had hij halverwege nog steeds - Canet, Ogura en Fernandez volgden het achtervolgende groepje en Arenas ging kort achter hen tegen het asfalt.

Voorin sloot Fernandez in de slotfase aan bij Lopez en in de laatste ronde kwam er een aanval. Twee bochten voor het einde drukte Fernandez zijn Kalex binnendoor bij de Boscoscuro van Lopez, die nét niet terug kon slaan.

Fernandez pakte zo de overwinning, Lopez en Dixon completeerden het podium. Bendsneyder finishte op de tiende plek, Van de Goorbergh ging halverwege de race onderuit.