Mountainbikester Terpstra grijpt net naast World Cup-podium

De World Cup mountainbiken is aangekomen bij de laatste halte: Mont-Sainte-Anne in Canada. Daar zijn de shorttrackwedstrijden inmiddels afgewerkt, zondagavond (Nederlandse tijd) volgen de reguliere cross-countrywedstrijden.

Vrouwen
Het parcours was niet makkelijk en dus ontstond er al snel een schifting, sneller dan normaal. Een handjevol dames kon het tempo van de Zwitserse tandem Alessandra Keller/Jolanda Neff volgen, waaronder de Nederlandse Anne Terpstra. In de stevig omhoog lopende slotsprint was er echter geen kruid gewassen tegen Neff, die naar een fraaie zege sprintte. De Amerikaanse Gwendalyn Gibson, vorige week in Snowshoe nog uiterst verrassend de winnares, werd tweede, vlak voor Keller - Terpstra finishte op een paar tellen als vierde.

Mannen
Hier bleef langer dan bij de vrouwen een grote groep samen, tot Filippo Colombo in de slotfase de gashendel open trok. De Zwitser leek te vroeg vertrokken te zijn, maar toch was het precies genoeg om de overwinning te pakken. De Mexicaan Jose Ulloa sprintte verrassend op een dikke seconde naar plek twee, voor de Deen Sebastian Carstensen en de Belg Jens Schuermans - David Nordemann finishte als 27e.