Man dumpt per abuis spullen schoondochter bij verhuizing, verzekeraar keert niet uit

Op de dag waarop een man zijn schoondochter hielp verhuizen, stonden zowel de zakken met spullen die moesten worden meeverhuisd als die voor de vuilstort naast elkaar.  De spullen werden deels in een aanhangwagen en deels in de auto gezet met de bedoeling eerst te stoppen bij de afvalstraat en daarna door te rijden naar de nieuwe woning. Maar bij aankomst in het nieuwe huis bleek het helemaal verkeerd te zijn gegaan. De spullen die moesten worden weggegooid waren meeverhuisd en de zakken met de goede spullen, ter waarde van 944,04 euro, lagen in de dump.

De man wil nu dat verzekeraar VCN de schade via de aansprakelijkheidsverzekering vergoedt, maar VCN weigert dat omdat ze vindt dat de man die de spullen weggooide, niet aansprakelijk is. De schoondochter had duidelijker aan moeten geven welke zakken moesten worden weggegooid en welke niet. 

De man is hierop naar de geschillencommissie verzekeringen gestapt, maar deze stelde VCN in het gelijk: de situatie was door de schoondochter niet voldoende duidelijk gemaakt. De verzekeraar hoeft dus niet uit te keren.