Uitslag Fortuna Sittard - Ajax

Ajax is het eredivisieseizoen begonnen met een overwinning. In Sittard keken de Amsterdammers snel tegen een achterstand aan, maar in het eerste kwartier van de tweede helft zette Ajax dat recht en won het uiteindelijk met 2-3 van Fortuna Sittard, waar Burak Yilmaz zijn debuut opluisterde met een doelpunt.

Fortuna kwam na zes minuten verrassend op voorsprong via Paul Gladon, die profiteerde van dom balverlies op het middenveld bij Ajax. In de eerste helft had de landskampioen het lastig in Limburg, maar in de tweede helft zette Ajax dat recht. Invaller Davy Klaassen zorgde voor een intikker snel voor de gelijkmaker in de tweede helft, waarna Devyne Rensch voor de 1-2 zorgde. Eerst werd het doelpunt nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar na het bekijken van de beelden werd het doelpunt alsnog goedgekeurd. Snel daarna zorgde Brian Brobbey na een knappe aanval voor de 1-3.

Vlak voor tijd werd het toch weer spannend dankzij invaller Yilmaz, die in de 87e minuut op zeer fraaie wijze uit een vrije trap scoorde. Daarna probeerde de Limburgers het nog wel, maar kwamen niet meer tot scoren, waardoor Ajax de drie punten mee naar Amsterdam nam.

Fortuna Sittard

2 - 3

AFC Ajax

 6' Gladon
 87' Yilmaz
   48' Klaassen
 51' Rensch
 62' Brobbey
 
 Gele kaart: Seuntjens, Ferati,Gladon, (Fortuna Sittard),
 
Stadion: Fortuna Sittard Stadion , Sittard
Toeschouwers: 11.863
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
v.Osch
Tirpan
Guth (Pinto/78)
Siovas
Cox
Erdogan (Córdoba/ 66)
Ferati
Duarte
Noslin (B.Yilmaz/66)
Gladon
Seuntjens
  Pasveer
Rensch (Magallán/74)
J.Timber
Schuurs (Brobbey/46)
Wijndal
Berghuis (Klaassen/46)
Blind
Taylor
Antony
Tadic
Bergwijn (Kudus/90)