Ackermann sprint naar winst in vierde etappe Ronde van Polen

De Duitser Pascal Ackermann heeft de vierde etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De renner van UAE Emirates was de snelste in een chaotische finale. Sergio Higuita blijft in het geel. De Colombiaans kampioen kwam weliswaar in het slot van de etappe ten val, maar doordat het in de laatste drie kilometer was kreeg de renner van Bora-hansgrohe dezelfde tijd als de winnaar.

Na drie ritten te gehad van +200 kilometer stond er vandaag een relatieve korte etappe op het programma in de Ronde van Polen van 180 kilometer met daarin enkele klimmetjes. Niet zwaar genoeg om het verschil te maken en we zouden ook een massasprint krijgen, al probeerde Mike Teunissen samen met Remi Cavagna de sprint vermijden, maar het tweetal werd weer bijgehaald en niet veel later werd ook de vroege kopgroep teruggepakt.

Daarna trok Zdenek Stybar ten aanval op een oplopend stuk. De Tsjech nam al snel een mooie voorsprong, terwijl in de voorwacht van het peloton een grote valpartij was, met daarbij klassementsleider Sergio Higuita. Doordat het in de laatste drie kilometer was zou de Colombiaan dezelfde tijd als de winnaar krijgen.

Stybar had met nog 700 meter te gaan een voorsprong op het peloton, maar op het laatste deel wat omhoog liep viel hij helemaal stil en werd voorbij gereden door het peloton, waar Pascal Ackermann naar de winst sprintte voor Jordi Meeus en Jonathan Milan.