Bazoer voor drie jaar naar AZ

AZ heeft zich maandag verrassend versterkt met Riechedly Bazoer. De 25-jarige speler was transfervrij nadat zijn contract bij Vitesse was afgelopen en heeft voor drie jaar getekend in Alkmaar. 

Er was interesse vanuit Griekenland en Turkije, maar het werd Alkmaar. "Het voelt fantastisch hier te zijn", zegt Bazoer. "Ik heb goede gesprekken gehad met Max Huiberts en Pascal Jansen. Daarin werd duidelijk wat ze met mij van plan zijn en daar hield ik een erg positief gevoel aan over. Ik kan niet wachten om te beginnen. AZ is altijd een goede ploeg, speelt verzorgd positiespel en is veel aan de bal. Daar hou ik van. Alles klopt en ik ben blij hier vandaag te tekenen."

Bazoer kwam tot vorig seizoen uit voor Vitesse, met die club ging hij in finale van de nacompetitie voor Europees voetbal onderuit tegen de club uit Alkmaar. De geboren Utrechter sluit direct aan bij de selectie van trainer Pascal Jansen. In januari wilde Feyenoord de zesvoudig international nog overnemen van Vitesse.

Bazoer is na verdedigers Mees de Wit en Zinho Vanheusden en aanvallers Mayckel Lahdo en Jens Odgaard de vijfde zomerse versterking voor AZ. De club van trainer Pascal Jansen zag onder anderen Owen Wijndal en Zakaria Aboukhlal vertrekken en daar komt vrijwel zeker ook Fredrik Midtsjø bij.

"Riechedly heeft bewust gekozen voor een stap binnen Nederland. AZ past voor hem perfect binnen dat plaatje", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Met het oog op het naderende vertrek van Midtsjø hebben we snel gehandeld om de kwaliteit op het middenveld te waarborgen."