Jakobsen en Wiebes moeten het doen voor Oranje op EK wielrennen

Fabio Jakobsen en Lorena Wiebes moeten het doen voor Nederland tijdens de Europese kampioenschappen wielrennen, dat in München zal plaatsvinden. Het parcours het EK is hoofdzakelijk vlak, waardoor er een kans is voor sprinters om de continentale titel te bemachtigen. Jos van Emden, Ellen van Dijk en Riejanne Markus zullen in actie komen in het tijdrijden.

De mannen rijden in München op 14 augustus de wegrit, de vrouwen strijden op 21 augustus om de titel. Het kampioenschap voor de individuele tijdrit staat voor de mannen en vrouwen gepland op 17 augustus. Bondscoach Koos Moerenhout verwacht een sprint bij de mannen. "Met deze sterke ploeg kunnen we Fabio goed ondersteunen en willen we hem op de best mogelijke plek afzetten voor een massasprint."

Ook bondscoach Loes Gunnewijk denkt dat dat scenario het meest waarschijnlijke is in de wegrit bij de vrouwen. "Lorena Wiebes is op dit moment een van de snelste vrouwen van het peloton, tijdens de Tour de France Femmes pakte ze op die manier twee ritoverwinningen. Lorena is dan ook de kopvrouw voor het EK. We hebben een mooie selectie met vrouwen waar het EK mooi in het wedstrijdprogramma past. We gaan voor dubbel goud."

Mannen Wegrit
Jos van Emden
Fabio Jakobsen
Danny van Poppel
Daan Hoole
Nils Eekhoff
Pascal Eenkhoorn
Jan Maas
Elmar Reinders

Vrouwen wegrit
Lorena Wiebes
Ellen van Dijk
Riejanne Markus
Demi Vollering
Charlotte Kool
Floortje Mackaij
Jeanne Korevaar
Anouska Koster

Mannen tijdrit
Jos van Emden

Vrouwen tijdrit
Ellen van Dijk
Riejanne Markus