Di Grassi wint tweede ePrix Londen, Vandoorne doet grote gooi naar titel

In en rondom het ExCeL in Londen is ook zondag weer een ePrix afgewerkt. Met het seizoenseinde in de Formule E in zicht wordt de strijd om de titel spannender, maar in de Britse hoofdstad leek er ineens al een kleine 'Vorentscheidung' te vallen.

Jake Dennis had met zijn Andretti de poleposition in handen, voor de Venturi van Lucas di Grassi, Penske's Antonio Giovinazzi, Antonio Felix Da Costa van DS Techeetah, Mercedes-coureur Nyck de Vries en Nissan's Sebastien Buemi - Robin Frijns moest het met de Envision doen vanuit het achterveld.

Dennis behield de leiding bij de start, voor Di Grassi, Giovinazzi, Da Costa, De Vries en Buemi. In het middenveld raakten Oliver Rowland en Oliver Askew elkaar, wat voor de nodige troep op de baan en daardoor een safety car-situatie zorgde.

Kort na de herstart was De Vries de eerste die zijn eerste Attack Mode pakte, waarna de rest er ook snel aan begon - De Vries nam gelijk na de eerste ook de tweede. Giovinazzi moest vanaf plek vijf met een lekke band naar binnen en halverwege de race ging Di Grassi langs Dennis, die zijn tweede Attack Mode nam.

Dennis ging pas weer naar de leiding toen Di Grassi zijn derde en laatste Attack Mode pakte, zeventien minuten voor het einde. De Vries activeerde zijn derde keer kort daarop, Dennis deed dat met minder dan tien minuten te gaan als laatste van de mannen vooraan.

Di Grassi kon zo weer naar plek één, omdat Dennis zijn Attack Mode activeerde, maar de Brit wist met zijn extra kracht niet terug te slaan. Mitch Evans was inmiddels opgeklommen naar de vierde plek, maar in de laatste paar minuten schoof hij rechtdoor.

Stoffel Vandoorne schoof zo door naar plek vier, waardoor hij in het kampioenschap ineens een bijna beslissende voorsprong pakte. Di Grassi reed naar de winst, Dennis finishte als tweede en De Vries completeerde het podium, voor Vandoorne, Da Costa, Buemi en een keurige zevende plek van Frijns.

Op 13 en 14 augustus wordt het seizoen afgesloten met nog een double header, dan in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul.