Thijssen sprint naar winst in tweede etappe in Ronde van Polen, Kooij is leiderstrui kwijt

De tweede etappe in de Ronde van Polen is gewonnen door Gerben Thijssen. De Belg van Intermarché - Wanty was na een etappe van 205 kilometer de snelste in de massasprint. Olav Kooij die de openingsrit had gewonnen kwam als vierde over de streep en verliest de leiderstrui aan Jonas Abrahamsen, die door bonificatieseconden de leiding overnam van de jonge Nederlander.

Net zoals de openingsrit was de tweede etappe een rit van meer dan 200 kilometer met opnieuw vooral vlakke wegen. Een nieuwe massasprint leek dan ook onvermijdelijk en dat zou ook gebeuren, al deed Jasper de Buyst een goede poging om de massasprint te ontlopen, maar werd in de laatste twee kilometer ingerekend door een jagend peloton.

Daarna ging Roger Klüge de sprint vroeg aan, hij had ook een klein gaatje, maar werd alsnog voorbij gesprint door Pascal Ackermann, maar de snelle Duitser kon het niet volhouden. De winst ging uiteindelijk naar de Belg Gerben Thijssen. Hij won voor Ackermann en Jonathan Milan. Olav Kooij legde beslag op de vierde plaats en omdat de jonge Nederlander geen bonificatieseconden pakte aan de streep verloor hij de leiderstrui aan de jonge Noor Jonas Abrahamsen, die zowel in de openingsetappe als in de tweede rit in totaal 12 seconden pakte en daarmee de niewue leider is in de Poolse WorldTourkoers.