Doohan domineert F2-sprintrace op Hungaroring

Op de Hungaroring is zaterdagavond de sprintrace in de Formule 2 afgewerkt. Op het inmiddels opgedroogde Hongaarse asfalt kreeg de kijker niet de meest zinderende race ooit te zien, maar dat kon de mannen vooraan natuurlijk weinig schelen.

Jack Doohan mocht van poleposition vertrekken en had Enzo Fittipaldi naast zich. Dennis Hauger en Frederik Vesti volgden, voor Jüri Vips, Logan Sargeant, Theo Pourchaire en Felipe Drugovich - Richard Verschoor moest het doen vanaf de veertiende startplek.

Doohan kende een prima start en nam de leiding, voor de ijzersterk vertrokken Vips en met Fittipaldi en Vesti op drie en vier - Hauger ging in bocht één in de rondte nadat hij door Sargeant geraakt werd, die dan op zijn beurt weer door Drugovich aan werd getikt.

Na drie ronden konden we dan weer verder, met Doohan, Vips, Fittipaldi, Drugovich en Vesti voorop. Daar bleef het verder nog eens 25 ronden bij, in de top-5 gebeurde helemaal niks meer. Jehan Daruvala verloor zijn zesde plek door een domme actie tegen Marcus Armstrong, die achter Liam Lawson zevende werd.

Verschoor kreeg een straf wegens het overschrijven van de track limits en moest genoegen nemen met de zestiende plek.