Evenepoel wint opnieuw Clásica San Sebastián na solo, opnieuw toptien plaats voor Mollema

Remco Evenepoel heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Clásica San Sebastián gewonnen. Na een solo van 45 kilometer kwam de Belg van Quick Step-Alpha Vinyl alleen aan. Hij won met twee minuten voorsprong op Pavel Sivakov. Tiesj Benoot maakte het podium compleet in Baskenland.

Martijn Tusveld was een van de negen renners in een vroege kopgroep, maar het negental kreeg nooit veel ruimte in het peloton en op de bekende klim de Jaizkibel werden ze een voor een teruggehaald, waar op dat moment Quick Step-Alpha Vinyl samen met UAE-Emirates. Tadej Pogacar had dus zijn ploeg aan het werk gezet, maar kon op de beklimming het peloton niet meer volgen en moest al vroeg afhaken.

Op de Erlaitz, de volgende beklimming in de Clásica San Sebastián, kwam de aanval van Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg had in eerste instantie nog het gezelschap van Simon Yates, maar al snel moest de Engelsman lossen bij Evenepoel, waarna hij aan een solo begon van 45 kilometer.

Evenepoel zou in het vervolg van de wedstrijd alleen maar verder wegrijden en begon aan de slotklim met ruim een minuut voorsprong op Óscar Rodriguez en Pavel Sivakov, die waren weggereden in de achtervolgende, waarbij ook Bauke Mollema aanwezig was.

Evenepoel liep op de slotklim uit naar een voorsprong van ruim twee minuten op Sivakov, die zijn ploeggenoot Rodriguez achter liet. Sivakov finishte als tweede op twee minuten achterstand. Benoot, die op Murgil-Tontorra was weggereden bij Mollema, kwam als derde over de streep nadat hij op de klim Rodriguez voorbij reed. Mollema sprintte ten koste van Rodriguez nog naar de vierde plek en noteerde daarmee zijn tiende top tien-notering in de Clásica San Sebastián op rij.