Collet wint natte Formule 3-race Hungaroring

Op de Hungaroring nabij Boedapest hebben de heren in de Formule 3 zaterdagochtend hun sprintrace afgewerkt. Dat gebeurde op een flink natte baan, hoewel het inmiddels niet echt meer regende - dat zorgde allemaal wel voor een soms wat chaotische wedstrijd.

Oliver Goethe stond voor het eerst op poleposition - niet vreemd, het was zijn eerste F3-race. Van Amersfoort-coureur Franco Colapinto stond ernaast en Isack Hadjar, Caio Collet, Victor Martins en Jak Crawford volgden. Dat gebeurde allemaal op een perfecte manier voor Goethe: er werd achter de safety car gestart vanwege de natte baan.

Colapinto ging bij de start al gelijk langs Goethe, die het behoorlijk zwaar had en ook Hadjar en Collet langszij zag komen. In het middenveld ging David Vidales de baan af, waardoor de safety car gelijk weer in actie moest komen. Na een paar ronden konden we dan echt beginnen, waarbij Collet rap voorbij Hadjar ging.

De safety car kwam al snel weer terug, want Brad Benavides verkeer zich bij het aanremmen en knalde tegen Ido Cohen aan. Colapinto behield met de nodige moeite de leiding, Collet won een nieuw duel met Hadjar om de tweede plek en viel Colapinto aan, wat hem in poging twee de leiding in de race opleverde - Hadjar had ondertussen Kush Maini vlak achter zich.

Met nog een paar ronden te gaan maakte Hadjar een foutje, waardoor Maini en Crawford er voorbij konden, niet veel later gevolgd door Arthur Leclerc. De Monegask deed in de voorlaatste bocht nog een poging om Crawford te pakken, maar daarbij tikte hij hem in de rondte. Collet reed dominant naar de winst, voor Colapinto en Maini, met Hadjar op plek vier en Crawford én Leclerc ineens helemaal achterin - Martins tikte de rondzwemmende Leclerc nog van de baan.