Ruime zege AZ op Tuzla City

AZ heeft relatief eenvoudig de volgende ronde van de Conference League bereikt. In de tweede kwalificatieronde werd Tuzla City met 0-4 geklopt. Vorige week wonnen de Alkmaarders in eigen huis al met 1-0.

Tuzla City had na de kleine nederlaag van vorige week nog hoop op een goed resultaat maar nu bleek het kwaliteitsverschil duidelijk te groot. Het claimde na een half uur, toen de stand nog 0-0 was, nog wel penalty bij een duel tussen Sam Beukema en spits Semir Smajlagic. Scheidsrechter Ghaltakhchyan ging hier echter niet in mee. Nog voor rust besliste AZ de ontmoeting definitief toen Dani de Wit scoorde uit een voorzet van Jens Odgaard.

In de tweede helft was het verzet van de thuisclub gebroken en liep AZ verder uit. Na een voorzet van De Wit verdubbelde Pavlidis de score en de ingevallen debutant Mayckel Lahdo zorgde voor de 0-3. Tien minuten voor tijd bepaalde een andere debutant, Fedde de Jong, de eindstand op 0-4.

In de volgende ronde treft AZ nu Dundee United. Op 4 augustus wordt in Schotland gespeeld, een week later is de return.