Porsche neemt 50 procent belang in Red Bull Technology

Hoewel het voor velen niet uit de lucht komt vallen, lijkt de eerste echte indicatie dat Porsche zal toetreden tot de Formule 1 een feit. In een officieel document blijkt dat het Duitse automerk 50 procent van de aandelen van Red Bull Technology wil overnemen.

Beide partijen moesten hun aanvraag indienen bij mededingingsautoriteiten om hun samenwerking goed te laten keuren. Dit gebeurde bij diverse landen binnen de EU, maar ook twintig landen buiten de EU. Een van de landen is Marokko, die het wettelijk verplicht stelt om goedgekeurde aanvragen te publiceren. Zodoende traden diverse details naar buiten over de samenwerking tussen Red Bull en Porsche.

Uit het document blijkt dat Porsche zich vanaf 2026 voor tien jaar aan Red Bull bindt met een aandeel van 50 procent in Red Bull Technology. Naar alle waarschijnlijk zal het zusterteam AlphaTauri ook profiteren van de samenwerking, maar blijft het team volledig in handen van Red Bull. 

Motorreglementen zorgden voor uitstel formele aankondiging

Naar verluidt zou de samenwerking tussen Porsche en Red Bull aangekondigd worden tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Dit werd echter uitgesteld doordat de FIA de nieuwe motorreglementen voor 2026 nog niet had goedgekeurd. Porsche wilde pas definitief toetreden tot de Formule 1 zodra de reglementen helder waren. De samenwerking zou nu 4 augustus formeel worden aangekondigd.

De F1-teams dringen de FIA er op aan de reglementen rond te hebben voor de zomerstop. De Grand Prix van Hongarije zal komend weekend de laatste wedstrijd zijn voordat de Formule 1 weer op gang komt eind augustus op het circuit van Spa-Franchorchamps.

Porsche neemt belang van 50 procent in Red Bull Technology (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Porsche neemt belang van 50 procent in Red Bull Technology (Getty Images / Red Bull Content Pool)