Politie en NFI openen graven om lichamen te identificeren

Specialisten van de politie en het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) hebben maandagmiddag 25 juli een zogenaamde exhumatie uitgevoerd op een begraafplaats aan de Molenstraat. Doel van de exhumatie was om een overleden persoon die tussen 1975 en 1985 in het buitengebied (Waaijenberg) van Zundert gevonden werd te identificeren.

Van een misdrijf was destijds geen sprake. Maar de persoon is nooit geïdentificeerd en is destijds begraven in een naamloos graf. Omdat de wet op de lijkbezorging is aangepast en de politie onbekende doden moet proberen te identificeren is in samenspraak met de gemeente Zundert en het bestuur van de begraafplaats het graf van de onbekende persoon geopend en is er de hele middag onderzoek gedaan. Helaas leverde dat geen resultaat op. Op de plek waar men dacht dat het lichaam van een onbekende dode lag is dit niet aangetroffen.

Huijbergen
Eerder op de dag werd er ook een exhumatie in Huijbergen uitgevoerd op de begraafplaats aan de Dorpsstraat. Het NFI zal verder onderzoek doen naar de aangetroffen stoffelijke resten.

Afgelopen jaar heeft het team vermiste personen onderzocht of, en zo ja waar, onbekende overledenen begraven liggen in de eenheid Zeeland-West-Brabant, dit in verband met aangepaste wetgeving. Het onderzoek naar deze twee onbekende personen gaat voort.