Iwasa domineert Formule 2-hoofdrace Paul Ricard, Verschoor valt uit

Op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet is zondagochtend de hoofdrace in de Formule 2 afgewerkt. Het werd uiteindelijk niet heel erg spannend, maar het was zoals meestal wel een vermakelijke race als opwarmer voor de Formule 1.

Logan Sargeant vertrok vanaf poleposition, met Ayumu Iwasa naast zich en Frederik Vesti, Jack Doohan, Theo Pourchaire en Felipe Drugovich achter zich. Jüri Vips, Marcus Armstrong, Liam Lawson en Jehan Daruvala completeerden de top-10, Richard Verschoor startte als elfde.

Bij de start schoot Doohan naar de leiding, voor Iwasa, die snel de eerste positie overpakte. Sargeant volgde op plek drie, voor Vesti, Pourchaire, Vips en Drugovich, waarna een spin in het middenveld van Marino Sato samen met een aanvaring tussen Dennis Hauger en Armstrong voor een safety car zorgde.

Na elf van de dertig ronden waren Pourchaire en Vips de eersten van de voorste mannen die nieuwe banden kwamen halen, Sargeant volgde iets later en had een probleem: de motor sloeg af in de pitstraat. Iwasa kwam kort daarop ook binnen, met dertien ronden te gaan moesten alleen Lawson en Daruvala voorin nog stoppen.

Doohan kwam in de problemen met een spin en nadat iedereen gestopt was had Iwasa acht ronden voor het einde gewoon de leiding weer in handen, voor Pourchaire en Vesti. Verschoor reed ondertussen een prima race, tot hij in de slotronde vanaf de achtste plek stilviel met brand in de auto.

Iwasa's overwinning kwam totaal niet in gevaar, hij kon zijn eerste zege bijschrijven. Pourchaire finishte als tweede, Vesti completeerde het podium nog nét voor Drugovich.