Zweedse voetbalsters schakelen BelgiŽ in blessuretijd uit

Op het Europees kampioenschap voetbal in Engeland hebben de Zweedse vrouwen zich geplaatst voor de halve finales. Zweden, dat in 1984 de eerste Europese titel pakte, rekende in Leigh in blessuretijd af met België.

Na 24 minuten kwam Kosovara Asllani met een heerlijke pass dwars door de Belgische verdediging, maar de goal van Stina Blackstenius werd wegens buitenspel afgekeurd. Diezelfde Blackstenius was tien minuten later bijna trefzeker, maar FC Twente-keepster Nicky Evrard bracht redding voor België.

Kort na rust belandde een kopbal van Amanda Ilestedt op de lat, mar het bleek buitenspel te zijn. Een klein half uur later was het wederom het gouden duo dat bijna toe kon slaan: een vrije trap van Asllani werd bíjna binnen gekopt door Blackstenius, maar op twee meter afstand reageerde Evrard met een perfecte redding.

Over en weer kwamen er verder wel wat kansjes, maar er leek een verlenging in te zitten. Daar dacht Zweden ver in blessuretijd anders over: Asllani nam een corner, Evrard sloeg de bal weg en Nathalie Björn schoot recht op haar vuisten, maar in de rebound schoot veterane Linda Sembrant Zweden naar de halve finales.