Engelse voetbalsters naar halve finales EK

De Engelse voetbalsters hebben zich op het Europees kampioenschap in eigen land geplaatst voor de halve finales. In een volgepakt Falmer Stadium in Brighton and Hove werd Spanje na verlenging met 2-1 geklopt.

Na 35 minuten kwam Engeland dankzij Ellen White op voorsprong, maar die goal ging net zo hard weer van het scorebord af: buitenspel. Spanje bleef goed druk zetten en iets minder dan tien minuten na rust werd dat beloond: een heerlijke actie van de jonge Athenea del Castillo eindigde met een pass op Esther Gonzalez, die de 0-1 in het doel werkte.

Een minuut of tien later gaf Castillo nog een voorzet, hoewel het uiteindelijk meer een schot leek en een gevaarlijke ook: keepster Mary Earps hield 'm nog nét uit het doel. Langzaam kreeg Engeland wat meer kansen en met een minuut of tien te gaan kwam daar de verlossing: een voorzet eindigde voor de voeten van Ella Toone, die de gelijkmaker scoorde.

In de verlenging duurde het een paar minuten voor de wedstrijd zo goed als beslist werd: Georgia Stanway schoot op heerlijke wijze de uiteindelijk winnende treffer binnen. Engeland speelt op 26 juli tegen Duitsland of Oostenrijk, twee landen die elkaar donderdagavond om 21.00 uur treffen.