Tour: Etappe 17 - Juniorenrit met bergen

De zestiende etappe van de Tour de France, daar gebeurde nog wel wat in: Hugo Houle pakte niet alleen zijn eerste echte zege ooit, hij deed het met een etappe in de Tour en kon zo zijn overleden broer eren met een heerlijke solo. Romain Bardet had een slechte dag en zakte weg in het klassement, Jonas Vingegaard behield uiteraard het geel.

Vandaag een juniorenritje, in elk geval wat betreft de afstand: krap 130 kilometer. De eerste vijftig kilometer is dan ook nog eens een vlakke aanloop, daar hoeven we niet veel te verwachten. Daarna begint het klimwerk met de Col d'Aspin van de eerste categorie, waar we in het verleden een hilarische aanval zagen van Riccardo Ricco, volledig volgepropt met alles wat verboden was.

Na de Aspin volgen er nog drie beklimmingen, de laatste twee zijn van de eerste categorie en de aankomst ligt bovenop de laatste, die naar Peyragudes. Rellende_Rotscholier heeft het hier allemaal meter voor meter beschreven, handig om er weer bij te houden. Het ritje begint om kwart over één, grofweg tussen kwart voor en kwart over vijf worden de eersten aan de finish verwacht.

Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)
Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)

De route van vandaag (Bron: Tour de France)
De route van vandaag (Bron: Tour de France)