Downhillers Vergier en H÷ll denderen naar World Cup-zeges in Andorra

Voor de liefhebbers van een stel gekken op mountainbikes keren we nog even terug naar Andorra, want in Vallnord werden in de World Cup niet alleen de cross-countrywedstrijden afgewerkt, maar ook de downhillwedstrijden en dat op een spectaculair parcours.

Vrouwen
Valentina Höll noteerde een razendsnelle tijd, de jonge Oostenrijkse ging dit keer eens níet onderuit in een goede run. Myriam Nicole was sneller onderweg, maar de Française ging onderuit, waarna Nina Hoffmann op 3,538 seconden strandde. Dat leverde plek twee op, vlak voor Camille Balanche: de Zwitserse werd derde op 3,684 seconden van Höll.

Mannen
De Australiër Luke Meier-Smith had enige tijd de snelste tijd in handen, tot kersvers Europees kampioen Andreas Kolb uit Oostenrijk er onderdoor dook. Ook Kolb hield zijn plek een tijdje vast, maar zag hoe de Amerikaanse grootheid Aaron Gwin ruim een halve seconde sneller was. Gelijk daarna kwam Finn Iles naar beneden en de Canadees deed dat op spectaculaire wijze: 0,716 seconden sneller dan Gwin, terwijl hij nog bijna viel ook.

Na Iles was het de beurt aan Loïc Bruni, teruggekeerd van een sleutelbeenbreuk. De viervoudig wereldkampioen uit Frankrijk was helemaal terug, toonde zijn klasse en dook 0,279 seconden onder Iles' tijd door. Landgenoot Amaury Pierron is dit seizoen terug na een rugbreuk en won al erg veel, maar ging in de laatste training op de ochtend van de wedstrijd hard onderuit. Hij reed wel, maar moest genoegen nemen met plek dertien. Loris Vergier sloot de race af en op de Fransman stond geen maat: een superrun leverde hem de winst op, maar liefst 1,418 seconden voor Bruni.