Magnussen: "Schumacher heeft grote stappen gezet"

Kevin Magnussen is blij met de vooruitgang van teamgenoot Mick Schumacher. De Deen was lange tijd de enige puntenscoorder van Haas, maar ziet inmiddels dat Schumacher steeds meer uit zijn schulp komt en het team versterkt. De coureur met de beroemde achternaam lijkt zijn draai te hebben gevonden na zijn eerste puntenfinish op Silverstone.

Het seizoen begon niet geheel vlekkeloos, maar inmiddels lijkt het tij te keren voor de jonge Duitser. Na zijn wagen veelvuldig in de prak te hebben gereden, wist Schumacher de afgelopen twee raceweekenden in de punten te eindigen, met als hoogtepunt een 6e plek tijdens de hoofdrace van de Grand Prix van Oostenrijk. De Duitser wist bij beide puntenfinishes voor Magnussen te eindigen.

Ook teamgenoot Magnussen is blij met de progressie en stelt dat de bijdrage van Schumacher belangrijk is voor het constructeurskampioenschap: "Hij heeft zeker een grote stap gezet. We staan nu 7e in het constructeurskampioenschap en dat is wat we nodig hebben. Beide coureurs moeten presteren. Het is erg lastig als je de enige bent die punten haalt".

Hoewel Haas flink wat updates in de pijplijn heeft zitten voor de Grand Prix van Hongarije, is het Amerikaanse team relatief voorzichtig met het introduceren van updates vergeleken met andere teams. Een bewuste aanpak volgens Magnussen, die zich dan ook geen zorgen maakt: "Je moet soms voorzichtig zijn met nieuwe updates. De andere teams lijken weinig gevonden te hebben met die van hun. Hopelijk vinden we met onze updates wat extra snelheid, maar ik verwacht geen grote veranderingen. Het zou mooi zijn als we al een kleine stap kunnen zetten".

Schumacher lijkt zijn draai te hebben gevonden volgens Magnussen (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Schumacher lijkt zijn draai te hebben gevonden volgens Magnussen (Getty Images / Red Bull Content Pool)