Vier doden bij schietpartij Indiana, schutter doodgeschoten door burger

In een winkelcentrum in Indiana, Verenigde Staten, zijn zeker drie mensen doodgeschoten. De vermoedelijke schutter werd ook gedood door een gewapende burger, volgens een politievertegenwoordiger. Twee andere mensen raakten gewond.

Het incident gebeurde zondagavond in een winkelcentrum in de stad Greenwood. De schutter ging het Food Court in het winkelcentrum binnen en opende het vuur. Het was een volwassen man, zijn motief was onduidelijk. Volgens de politie had hij meer munitie bij zich en werd er een verdachte rugzak gevonden.

De vermeende schutter werd uiteindelijk doodgeschoten door een 22-jarige man die ook in het winkelcentrum aanwezig was en legaal een pistool bij zich had. Het is een "barmhartige Samaritaan" en een "held", aldus de politievertegenwoordiger. "We zijn ziek van weer zo'n soort incident in ons land", zei de assistent-politiechef van Indianapolis, Chris Bailey. Er was geen actieve bedreiging voor het gebied, zei hij.

In de Verenigde Staten komen nog steeds dodelijke incidenten voor met vuurwapens. Slechts twee weken geleden opende een 21-jarige man het vuur tijdens een parade op Independence Day in een buitenwijk van Chicago, waarbij zeven mensen om het leven kwamen. In de VS is er een debat over strengere wapenwetten gaande - in veel staten is de regelgeving erg laks. De Hoge Raad oordeelde onlangs dat het openlijk dragen van vuurwapens een grondrecht is, waardoor het voor Staten moeilijker is om het dragen van wapens in het openbaar te verbieden.